Äpplen

För det är gott

Äppelshutney

Äppelshutney kan användas till ungefär samma saker som äppelmos. 
Till exempel till stekar eller en gryta.

Ingredienser

1 kg syrliga äpplen
2 gula lökar
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
4 dl äppelcidervinäger
5 dl socker (testa med olika sorter)
1 tsk salt

Tillagning

1. Skala och hacka lök och vitlök
2. Skala och riv ingefäran
3. Dela och strimla chilin (med eller utan kärnor)
4. Skala äpplena, ta bort kärnhuset och skär i bitar.
5. Lägg allt i en tjockbottnad kastrull inklusive socker, vinäger och salt.
6. Sjud på låg värme ungefär 40-50 minuter. Rör då och då så det inte bränns.
7. Häll upp varmt i steriliserade burkar och sätt på lock direkt.

Förvara mörkt och svalt