Äpplen

För det är gott

Äppelpaj

Äppelpaj funkar som efterrätt eller till fikat året runt.

Serverar man dessutom pajen med vaniljsås, grädde eller glass så har du ett vinnande koncept.
Här är ett recept på smulpaj och ett recept med smördeg.

Smulpaj

Ingredienser

1 kg äpplen
1 tsk kanel
4 tsk socker

Smuldeg
125 g smör
3 dl mjöl
3 msk strösocker

Tillagning

  1. Blanda mjöl och socker i en bunke
  2. Lägg i smöret i små bitar
  3. Blanda allt till en smulig massa
  4. Skala och kärna ur äpplena.
  5. Skär äpplena i klyftor eller skivor
  6. Lägg äpplena i en smörad ungsfast form
  7. Strö över kanel och socker
  8. Smula över smuldegen
  9. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20 minuter